...

...

...

...

Upišite se na našu e-listu
Statistika

Sarmijada

7. manifestacija ‘Sarmijada i provijada’


U subotu 25. ožujka 2017. godine u Novoj Gradiški u organizaciji Turističke zajednice grada Nove Gradiške i udruga ČPKB Tkanica organizirana je 7. manifestacija „Sarmijada i provijada“. Tradicionalna gastronomska manifestacija održala se u restoranu “Slavonski biser”.

SarmijadaSarmijadaSarmijadaSarmijadaSarmijadaSarmijada

Na natjecanje se prijavilo 12 ekipa: Etno fletno Samobor, KUD „Palična“ Severin, HKUU „Trenk“ Nova Gradiška, PS „Tkanica“ Nova Gradiška, Folklorni ansambl mladih Nova Gradiška, KUD „Mala“, Udruga udovica poginulih hrvatskih branitelja „Žirići Nova Gradiška, Zdenčina 1562. „SMS“ Slavonski Brod, dvije ekipe Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška i ekipa Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar.

U kategoriji učenika, najbolju sarmu pripremila je ekipa kuhara Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška, drugo mjesto zauzeli su gosti iz Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, a treće mjesto pripalo je još jednoj ekipi iz Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška.

Članovi Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije KUD „Palična“ Severin kuhali su sarmu na način kako su naše bake nekad pripremale sarmu. Budući da se sarma kuha nekoliko sati, bila je to prilika da se malo zapjeva i zapleše. Kada su jela bila gotova, stručni žiri je dao svoje ocjene nakon što je probao što su natjecatelji skuhali.

Pripremanje jela i kuhanje pratila je i tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije Žana Vukoja, koja je ujedno bila i dio stručnog žirija u ocjenjivanju i probavanju sarmi i proja od kukuruznog brašna.

Tajnica ZKUU BBŽ
Žana Vukoja, mag.prim.educ.

Ispis stranice


<< Prethodni članak: Održana godišnja skupština Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije >>Sljedeći članak: Održana 20. županijska smotra folklora u Novoj Rači