INFORMACIJE

AMATEO konferencija ‘Tradicionalni oblici umjetnosti kao temelj moderne kulture Europe’

Pečuh, 28.-30.11.2017. Hrvatski sabor kulture kao jedan od suosnivača Amateo mreže, poziva Vas na međunarodnu konferenciju na temu „Tradicionalni oblici umjetnosti kao temelj moderne kulture Europe“ koja će biti održana u prigodi početka Amateo projekta "Arts take part" (financiranog od strane programa Europske unije – Kreativna Europa) 28.-30.11.2017. u Pečuhu (Kodály Conference and Concert Centre) s početkom u 18 sati.
Neke od tema koje će se dotaknuti su pitanje uloge tradicije u kulturno-umjetničkom amaterizmu, manjine i njihovi suvremeni izričaji tradicije, kako pomoću tradicije graditi mostove između ljudi i zajednica te kako marginalizirane skupine uključiti u život zajednice pomoću umjetnosti. Bit će govora o raznim modelima potpore amaterskoj djelatnosti na primjerima iz cijele Europe, prezentirat će se primjeri dobre prakse te kako pristupiti medijima u cilju što veće vidljivosti i prisutnosti amaterske djelatnosti u zajednici i društvu.
Konferenciju otvara Katy Spicer (UK), ravnateljica i umjetnička direktorica Društva za tradicijsku kulturu Engleske, 28.11.2017. s početkom u 18.00 sati, a u dvodnevnom programu će izlagati stručnjaci iz Belgije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.
Prijave su otvorene do 24.11.2017., a sve ostale detalje pronađite na linku: http://www.kodalykozpont.hu/amateoconference.
...

Javni pozivi i natječaji - UO za obrazovanje, kulturu, šport i nacionalne manjine

...

CD “KUD Kamen Sirač”

KUD “Kamen Sirač” snimio svoj prvi CD sa siračkim i bilogorskim, pjesmama iz Slavonije te dvije božićne pjesme.
Zajednica kulturno-umjetničkih udruga BBŽ
CD “KUD Kamen Sirač” možete naručiti ovdje.
...

Naša e-lista
Statistika
Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije › clanovi › mjeshoviti-pjevachki-zbor-kud-a-chazma


Mješoviti pjevački zbor KUD-a Čazma


Prvi neslužbeni nastup bio je u crkvi sv.Marije Magdalene u Čazmi pod vodstvom prof. Dinka Piraka 24.12.1992. godine sa božićnim pjesmama. Prvi samostalni koncert bio je također u Crkvi Sv. Marije Magdalene u Čazmi 24. prosinca 1993.g.

Društvo njeguje tradiciju pjevanja, kako domaćih autora s područja cijele Hrvatske, tako i stranih autora, uključujući i sakralne i svjetovne melodije. Vježbaju se zadane skladbe za natjecanja na smotrama, pjesme za određene prigode kroz godinu: Dani Grada Čazma, crkveni blagdani, državni blagdani, zajednički humanitarni koncerti itd.

Ispis stranice


<< Prethodni članak: Vatrogasna limena glazba Predavac >>Sljedeći članak: Folklorni ansambl Centra za kulturu i informiranje “dr. Franjo Tuđman”
Sekcije


Sadržaj rubrike

Video


FA “Zdenac”, Aj’te cure u kolo igrati

Foto galerija

20. Smotra folklora BBŽ - Nova Rača
Bjelovarsko kazalište
Amatersko kazalište Daruvar
Galerija fotografija Zajednice KUU BBŽ
Limena glazba Predavac KUU Ivan Vitez Trnski Nova Rača KUD Graničar Garešnica KUD Veliko Trojstvo