INFORMACIJE

Seminar pučkog korizmenog pjevanja

Dugopolje, 30.- 31.3.2019., voditelj: dr.sc.Joško Ćaleta. Za sve članice Hrvatskog sabora kulture i njihove članove seminar je BESPLATAN.

VIŠE O SEMINARU | PRIJAVNICA
...

TRADICIJSKA BAŠTINA ŠOKACA PODUNAVSKE BARANJE

Dvodnevni seminar za voditelje i članove folklornih skupina, društava u Osijeku 30. i 31. 3. 2019. u Sindikalnom domu Tvornice šećera, Frankopanska 99, s početkom u 10.00 sati. Voditelji seminara su Duško Topić, glazbeni pedagogi folklorist i Boban Đurić, folklorni voditelj i koreograf, a korepetitor je Filp Golubov. Prijave se primaju do 25.3.2019.
- Program
- Prijavnica
...

GOLUB poziva na upis novih članova

Upis GOLUB
Prijaviti se možete ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom od 20 do 22 sata u prostorijma GOLUB-a.
...

CD “KUD Kamen Sirač”

KUD “Kamen Sirač” snimio svoj prvi CD sa siračkim i bilogorskim, pjesmama iz Slavonije te dvije božićne pjesme.
Zajednica kulturno-umjetničkih udruga BBŽ
CD “KUD Kamen Sirač” možete naručiti ovdje.
...

Naša e-lista
Statistika
Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije › clanovi › kulturno-umjetnichko-drushtvo-granichar-chazma
Zajednica kulturno-umjetničkih udruga BBŽ

Kulturno umjetničko društvo „GRANIČAR“ Čazma


KUD "Graničar" je osnovan početkom dvadesetih godina XX. stoljeća. U nekoliko navrata je prekidao s radom. Tako je aktvni rad društva počeo 1990.godine, da bi se zbog rasutosti članstva prekinuo 1998.godine. Društvo je ponovo počelo s radom 2008. godine angažiranjem jednog broja starih članova.

Danas društvo djeluje u četiri sekcije: Odrasli, starija djeca, mala djeca i tamburaška sekcija. Sada se okuplja oko 70 članova. Cilj nam je sačuvati i prenijeti na mlade naraštaje narodne običaje, pjesme i plesove prvenstveno Moslavine, a takođe i ostalih krajeva te ih pokazati diljem lijepe naše pa i šire.

Nastupali smo na Županijskim smotrama u: Daruvaru, Siraču, Bjelovaru sa djecom te na raznim prigodama u: Ivanjskoj, Mikloušu, Martincu, Ivanić Gradu, Božićnom koncertu u Čazmi, otvorenje državnog natjecanja u streličarstvu i na mnogim drugim prigodama.

Ispis stranice


<< Prethodni članak: Tradicijski kulturni centar Bjelovar >>Sljedeći članak: Hrvatsko obrtničko radničko kulturno-umjetničko društvo (HORKUD) “Golub” Bjelovar
Sekcije


Sadržaj rubrike

Video


KUD “Graničar”, Žetveni običaji u Moslavini

Foto galerija

17. Smotra dječjeg folklora u Hrecegovcu
Amatersko kazalište Daruvar
20. Smotra folklora BBŽ - Nova Rača
18. Smotra koreografiranog folklora BBŽ - 2015
Bjelovarsko kazalište